Εκτός από τις μικρού μήκους ταινίες «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου και «Mom’s movie» της Στέλλας Κυριακοπούλου που όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει θα παιχτούν στο φεστιβάλ του Λοκάρνο (αντιστοίχως εκτός και εντός διαγωνισμού), το εν λόγω φεστιβάλ φιλοξενεί ακόμα μια ελληνική μικρού μήκους, την «Όλες οι Φωτιές η Φωτιά» του σκηνοθέτη Ευθύμη Kosemund Σανίδη.

Στην ταινία που βασίζεται σε μια ιστορία των Ευθύμη Kosemund Σανίδη και της Ελιζαμπέττας Ηλία Γεωργιάδου πρωταγωνιστούν οι Νίκος Γεωργάκης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Θανάσης Μπράτος και Βαγγέλης Τσιμπογιάννης ενώ σε ότι αφορά το θέμα της παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση που έδωσε η παραγωγή, FOSS Productions: «Άντρες απελευθερώνουν πουλιά στα βουνά. Δύο αποξενωμένα αδέλφια δοκιμάζουν το σημάδι τους παρέα με τους γιους τους. Είναι η κυνηγετική περίοδος. Μπορεί η καρδιά ενός πουλιού να σταματήσει στον ουρανό χωρίς σκάγια να περάσουν το σώμα του;».

Με καταγωγή από την Μυτιλήνη ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης έχει ελληνική και γερμανική υπηκοότητα. Το «Όλες οι Φωτιές η Φωτιά» είναι η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι ο Kosemund Σανίδης έχει ήδη την εμπειρία του συγκεκριμένου φεστιβάλ της ελβετικής πόλης: το 2014 η μικρού μήκους ταινία του «ΙΙ» είχε κάνει εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα της.