• Αναζήτηση
 • Φρενίτιδα με το FaceΑpp : Καμπανάκι για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

  Σε χρόνο ρεκόρ εκατομμύρια χρήστες έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο feature της εφαρμογής του FaceApp.

  Σε χρόνο ρεκόρ εκατομμύρια χρήστες έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο feature της εφαρμογής του FaceApp.

  Η εφαρμογή «κατέβηκε» από σχεδόν 80 εκατ. χρήστες, ανάμεσα τους εκατοντάδες celebrities, οι οποίοι ήθελαν να δουν πως θα μοιάζουν σε… 30 χρόνια από τώρα.

  Τι ισχύει όμως σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των εκατομμυρίων χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή;

  Σύμφωνα με το Forbes, «ανεβάζοντας φωτογραφίες για να δουν πως θα μοιάζουν με ρυτίδες και άσπρα μαλλιά, παραχώρησαν στην εφαρμογή τα προσωπικά δεδομένα και τις φωτογραφίες τους. Τα οποία πλέον το FaceApp μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, για όσο καιρό θέλει».

  Ο Τσακ Σούμερ, Αμερικανός γερουσιαστής από το κόμμα των Δημοκρατικών, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα για το FaceApp, επισημαίνοντας ότι τον ανησυχεί τρομερά το γεγονός πως τα δεδομένα πολιτών των ΗΠΑ μπορεί να καταλήξουν στα χέρια μιας εχθρικής ξένης δύναμης.

  Η μητρική εταιρεία της εφαρμογής, η ρωσική Wireless Labs θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας όπως αυτή κρίνει και επιθυμεί, όπως για παράδειγμα για την ανάπτυξη ενός αλγορίθμου αναγνώρισης προσώπου και άλλες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk