Το ρεκόρ των 235 ψήφων της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναμένεται να καταρρίψει η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Η πρώτη ψηφοφορία της Ολομέλεια της νέας Βουλής θα διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 10:30, σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής αναμένεται να λάβει τις περισσότερες ψήφους. Ο βουλευτής θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Αδιευκρίνιστη είναι η στάση του ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Το νέο Προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί από τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων.

Ο Δημήτρης Βίτσας προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη θέση του δ’ αντιπροέδρου.

Για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.

Οι πρώτοι στόχοι

Στόχος του νέου προέδρου της Βουλής, όπως είχε αποκαλύψει και σε αποκλειστική συνέντευξή του στο in.gr, θα είναι να επαναφέρει τους διακριτούς ρόλους εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, να αποκαταστήσει τον πολιτικό πολιτισμό, και να ενισχύσει το ρόλο του βουλευτή.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Τασούλας, το Προδρείο της Βουλής θα προχωρήσει στη συγκρότηση των 6 διαρκών επιτροπών από τις οποίες θα περνούν τα νομοσχέδια όταν έρθουν στην Ολομέλεια.

Στόχος είναι, να είναι όλα έτοιμα προς το τέλος του Ιουλίου ώστε να έρθουν τα πρώτα νομοσχέδια που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να περάσει.