ΚΥΣΕΑ και επαφές με επενδυτές στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον ινδοκαναδό μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα θα έχει το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πιθανότερος για τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ είναι ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ινδοκαναδό μεγαλοεπενδυτή, βασικό μέτοχο της Eurobank και επικεφαλής του καναδικού ομίλου Fairfax, Πρεμ Γουάτσα.

Μια συνάντηση που πέρα από τον τυπικό χαρακτήρα της περαιτέρω γνωριμίας των δύο πλευρών μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Μητσοτάκη, έχει στόχο να αναβαθμίσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό, όπως σημειώνει το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό, ο κ. Γουάτσα είχε υποστηρίξει ότι «αν η Ελλάδα ακολουθήσει φιλικές προς την επιχειρηματικότητα πολιτικές, τότε η χώρα θα έχει τεράστια οφέλη», δείχνοντας διατεθειμένος να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που είχε προαναγγείλει στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk