Χαμός έγινε στο εντευκτήριο της Βουλής. Εκεί βρισκόταν ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έπινε τον καφέ του μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ και περίμενε να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, του Κώστα Τασούλα.

Χωρίς καλημέρες κι άλλες χαιρετούρες «μπουκάρει» ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης στο καφενείο και απεθυνόμενος στον κ. Μηταράκη του λέει: «Εχεις ddt στο σπίτι σου;»

Υπενθυμίζεται ότι το ddt ήταν παλιό ισχυρό παρασιτοκτόνο και ο Πολάκης θέλησε να ψέξει τον Μηταράκη που είπε ότι βρήκε κατσαρίδες στο γραφείο του.

Ο κ. Μηταράκης του απαντά: «Για να σε έχει ενοχλήσει τόσο πολύ σημαίνει ότι είπα κάτι πολύ σημαντικό».

Ο κ. Πολάκης επέμεινε: «Δεν έχεις ddt στο σπίτι σου; Τι είναι αυτά που λες;»

– «Εγώ είπα για κατσαρίδες», συνεχίζει ο Μηταράκης για να πει ο Πολάκης: «Οχι, είπες για κατσαρίδες στο γραφείο του υπουργού».

Εκεί την ώρα γίνεται και η μεγάλη έκπληξη. Περνά τυχαία ο Αδωνις Γεωργιάδης από εκεί, κι αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα πλακωθεί ξανά με τον Πολάκη διοαψεύστηκαν. Αγκαλιάζονται και χαιρετιούνται σαν παλιοί φίλοι, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες βρίζονταν στη Βουλή και ο ένας απειλούσε τον άλλο ότι θα τον κλείσει στη φυλακή, πότε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πότε για τη Novartis.

Οταν ρώτησαν τον κ. Γεωργιάδη γιατί αυτή η τόσο θερμή χειραψία αυτός δικαιολογήθηκε: «Επεσε πάνω μου, τι να κάνω, πολιτικός πολιτισμός…»

Για να επιβεβαιωθεί τελικά τα μίση και τα πάθη στην πολιτική είναι αστειότητες.