«Δεν αποχωρώ από το Ποτάμι» επανέλαβε ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος ωστόσο χαρακτήρισε «τιμητική» την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει τη θέση του γενικού γραµµατέα Αθλητισµού.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθαρίζει ότι παραµένει µέλος του Ποταμιού, παρότι η απόφασή του να συµµετάσχει στην κυβερνητική προσπάθεια του επέβαλε, όπως τονίζει, να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία και το Πολιτικό Συµβούλιο.

«Υπέβαλα την παραίτησή µου από αντιπρόεδρος, γιατί δεν θα µπορούσα µια προσωπική µου επιλογή, συναισθηµατική, να τη χρεώσω στο Ποτάµι. Παραµένω µέλος, αλλά δεν θα µπορούσα να είµαι αντιπρόεδρος και να εκφράζω το Ποτάµι» εξήγησε ο κ. Μαυρωτάς, χωρίς να αποφύγει να δηλώσει: «Ο Σταύρος ήταν επιφυλακτικός. Ωστόσο του εξήγησα ότι είναι µια προσωπική απόφαση».

Ο νέος γενικός γραµµατέας Αθλητισµού µίλησε χωρίς περιστροφές και για την κρούση που δέχτηκε από τον κ. Μητσοτάκη, επισηµαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι ανήκε σε άλλο κόµµα, καθώς και για την αγάπη του για τον αθλητισµό.

Για υποκρισία έκανε λόγο η Φώφη Γεννηµατά. «Με ποιες αρχές και µε ποια κριτήρια επιλέγει ένα κόµµα που κράτησε αρνητική στάση απέναντι στη Συµφωνία των Πρεσπών να αξιοποιήσει ένα πολιτικό πρόσωπο που ψήφισε υπέρ της Συµφωνίας των Πρεσπών;», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.