Η εγκυμονούσα Άννα Ευθυμίου από τη Θεσσαλονίκη έκλεψε τις εντυπώσεις στην ορκωμοσία της νέας Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και με ένα μπλε φόρεμα  κάθισε για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής των 300.

Η ίδια μαζί με άλλες 60 γυναίκες που ορκίζονται σήμερα αντιπροσωπεύει το γυναικείο φύλο και όπως έχει δηλώσει ακόμα και με το νέο της αξίωμα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην οικογένειά της.

Η Άννα Ευθυμίου και ο Γιώργος Μάνος είναι μαζί από πολύ νεαρή ηλικία και το καλοκαίρι του 2012 παντρεύτηκαν στην Φολέγανδρο. Ο γιος τους Χρήστος είναι έξι ετών και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η οικογένειά τους θα μεγαλώσει με την γέννηση της κόρης τους.

Η Άννα Ευθυμιού γεννήθηκε στα Γρεβενά και από το 1990 μέχρι σήμερα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας της, Ταξιάρχης, είναι συνταξιούχος καθηγητής φιλόλογος και κατάγεται από τον Πύργο Ιθώμης Καρδίτσας.

Η μητέρα της, Ελένη, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, κατάγεται από το Σπήλαιο Γρεβενών και έχει βλάχικες ρίζες από τη Σαμαρίνα, ενώ ο αδερφός της, Γιώργος, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών και συνιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας Infoscope Hellas.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.