Ανατριχίλα προκαλούν οι πρώτες υποβρύχιες λήψεις που τράβηξαν οι δύτες από τον υγρό τάφο των εφτά θυμάτων, που δολοφόνησε ο serial killer της Κύπρου.

Διάλογοι-σοκ

Εκτός από τις φωτογραφίες, συγκλονιστικός είναι και o διάλογος του δύτη που εντόπισε στη Λίμνη Μεμί τη σορό της άτυχης 6χρονης Sierra με τον συντονιστή την τραγική εκείνη στιγμή.

Τον διάλογο αποκαλύπτει τα κεντρικό δελτίο του STAR:

ΔΥΤΗΣ: Το βαστάω μέσα στο χέρι μου, εντάξει;
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Λοιπόν, έρχεται ο Δημήτρης από εκεί…
ΔΥΤΗΣ: Θα ανεβάσουμε σιγά-σιγά πάνω…το μωρό…δεν έχω λόγια

Για περισσότερες από 50 ημέρες οι δύτες της εταιρείας βουτούσαν με ειδικό εξοπλισμό και κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν, να εντοπίσουν και να φέρουν στην επιφάνεια και τα εφτά θύματα του Ορέστη.

Μου έδωσε το παιδί στα χέρια

Οι πρώτες συνεντεύξεις των δυτών της «Υπόθεσης Ορέστης»

Οι πρώτες συνεντεύξεις των δυτών της «Υπόθεσης Ορέστης»

Δημοσιεύτηκε από Brasal Marine Services Ltd στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

«Βρήκα το ένα παιδί, με έκανε να νιώσω άσχημα πώς ο δράστης το έκανε αυτό», ανέφερε ο Βιταλι Σρακ, δύτης από το Ισραήλ. «Με έκανε να νιώσω άσχημα γιατί είναι πολύ δύσκολο για εμένα να καταλάβω πως ο δολοφόνος μπόρεσε να κάνει αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Μου έδωσε το παιδί στα χέρια, το έβγαλα έξω. Απλά απομακρύνθηκα. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να δω. Τη στιγμή εκείνη ένιωσα οργή διότι είναι απάνθρωπο αυτό που έγινε ειδικά με τα μωρά» αναφέρει χαρακτηριστικά μέλος της ομάδας.

Η ιστορία πίσω από την φωτογραφία με τον δύτη που μας σημάδεψε

Ένας από τους δύτες που συμμετείχαν στις έρευνες μιλά για την φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου όταν μετά τις πολύωρες προσπάθειες κάτω από το νερό βγαίνει και σηκώνει τα χέρια του κοιτάζοντας τον ουρανό.

«Έχω κι εγώ ένα μωρό έξι χρονών, τον γιό μου. Ο δύτης εκεί κάτω περνάει δυσκολίες έτσι το μόνο πράγμα που μπορείς να παρακαλέσεις εκείνη την ώρα να σε βοηθήσει είναι ο θεός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η  Σιέρρα ήταν το έβδομο και μικρότερο θύμα του παρανοϊκού λοχαγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Η κηδεία της έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Επισκοπειό και η σορός θα μεταφερθεί στη Ρουμανία, μετά από επιθυμία του πατέρα της, όπου θα ταφεί.

Μπορεί να τέλειωσαν οι καταδύσεις για τα θύματα του «Ορέστη», όμως, για τους αυτούς δύτες δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ οι μνήμες από την αποστολή στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί.