Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ που επέλεξε συμβολικά για να σηματοδοτήσει την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό και λαΐκό κόμμα, βρέθηκε ο Αλεξης Τσίπρας για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Στα γραφεία τον περίμενε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Στη συνεδρίαση, που γίνεται υπό τον κ. Τσίπρα, μετέχει επίσης η Λούκα Κατσέλη, οι τρεις προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν βουλευτές, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θάνος Μωραΐτης.

Επίσης, παρόντες είναι ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Νίκος Μπίστης, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με πολλούς πασοκογενείς, αν και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος στην προοπτική πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, η ΔΗΜΑΡ είναι πλέον κόμμα – σφραγίδα αφού δεν υπάρχουν μέλη να την στηρίξουν, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τα γραφεία της για να «αναστήσει» έναν χώρο που έχει πεθάνει. Αλλωστε, η Προοδευτική Συμμαχία, είναι προτεραιότητά του, παρά το γεγονός ότι όσοι εξελέγησαν το πέτυχαν χάρη στη στήριξη του κομματικού μηχανισμού και της Κουμουνδούρου.

Την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο της αντιπολιτευτικής δράσης του κόμματος, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα σχηματιστεί και η λεγόμενη «σκιώδης» κυβέρνηση που θα ελέγχει το Υπουργικό Συμβούλιο με τον ορισμό τομεαρχών. Επίσης, το ενδιαφέρον εστιάζεται ποιον θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για αντιπρόεδρο της Βουλής και αλλά και ποιον θέλει για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.