Νέα επίθεση στην Ελλάδα και την Κύπρο επιχείρησε κατά τη συνάντηση που είχε με εκδότες και καναλάρχες ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για το μεγαλείο της Τουρκίας και πως αυτή απειλείται από Αθήνα και Λευκωσία που στέκονται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από το κεφάλι της χώρας του.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν είναι ένα μικρό κράτος σαν την Ελλάδα, δημιουργήθηκε με τις νίκες που καταγράψαμε εναντίον τεράστιων δυνάμεων που έστειλαν εναντίον μας» είπε, ενώ πρόσθεσε.

«Και οι δοκιμασίες μας δεν τελείωσαν ποτέ. Παρά τις πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες που κάναμε με τη Δύση, είναι γεγονός ότι βλέπουμε και πάλι οι μεγαλύτερες απειλές να προέρχονται από εκείνη. Πρόκειται για πολιτικές (απειλές), οικονομικές, πολιτισμικές, σε κάθε επίπεδο… Η Ελλάδα και έπειτα η Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου συνεχώς κουνούν τη Δαμόκλειο Σπάθη πάνω από το κεφάλι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ωστόσο ότι η Ελλάδα στέλνει θετικά μηνύματα όσον αφορά στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς και σχολίασε ότι όσον αφορά τους αποκαλούμενους γκιουλενιστές ότι «κάποιοι έχουν δείξει αλλαγή, κάποιοι όχι. Μερικές χώρες είναι πιο αποφασιστικές. Μάλιστα κάποιες έχουν συλλάβει αρχηγούς της οργάνωσης (FETÖ) και μας τους έχουν στείλει. Στα Βαλκάνια υπάρχει μία θετική αλλαγή στάσης. Χάνουν πολύ μεγάλη δύναμη και κύρος (οι γκιουλενιστές)».

«Μιλήσαμε για αυτό το θέμα και στη σύνοδο των G-20. Και υπάρχουν χώρες από τις οποίες έχουμε δει αποτελέσματα. Και από την Ελλάδα τώρα λαμβάνουμε θετικά μηνύματα. Αν υπάρξει μία σοβαρή ώθηση σε αυτό το θέμα από την Ελλάδα, τότε θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα και θετικά η λύση του ζητήματος» συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα σημείωσε ότι η πρώτη επαφή υπήρξε θετική, για να προσθέσει: «Εύχομαι κι εκείνοι να μείνουν πιστοί σε αυτά που εξέφρασαν και να κάνουν τα αντίστοιχα βήματα, να βελτιώσουμε τις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας, να γίνουν πολύ καλύτερες. Έχουμε ήδη αναθέσει να γίνουν επαφές. Να δούμε στη νέα αυτή περίοδο τι θέλει από εμάς η Ελλάδα, τι θέλουμε εμείς από αυτήν. Αυτά θα συζητηθούν από τις επιτροπές και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».