«Δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα» η είδηση ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα εις βάρος του για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Κρέτσος αναφέρει ότι δεν υφίσταται άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα στον ίδιο και στα μέλη της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε στη ΓΓΕΕ το 2016, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και δεν διερευνάται πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά πλημμεληματικού.

«Επιπλέον με τον τρόπο που αναπαράχθηκε η συγκεκριμένη είδηση παραβιάζεται η μυστικότητα της ποινικής προδικασίας και το τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρει.

Σχολιάζει ότι «κάποιοι ωστόσο θεωρούν δεδομένο ότι θα παραπεμφθούμε στο ακροατήριο για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα» και τους «διαβεβαιώνει» ότι «αν χρειαστεί και στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα πάω δίχως φόβο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Κρέτσος δηλώνει πεπεισμένος ότι «ορθώς διενεργήσαμε το διαγωνισμό το 2016» και πως «όλοι όσοι είχαμε άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την υλοποίηση του διαγωνισμού δώσαμε μια πολύμηνη μάχη αξιών κόντρα στα τόσα εμπόδια που έβαλε ένα οργανωμένο και πανίσχυρο μπλοκ οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων».

«Τελικά καταφέραμε να βγούμε νικητές και να ρυθμίσουμε το τηλεοπτικό τοπίο. Τελικά δικαιωθήκαμε και γυρίσαμε σελίδα με νέες αναπτυξιακού χαρακτήρα ρυθμίσεις που βάζουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που προσελκύουν διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και ενισχύουν την εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή», δηλώνει.

Προσθέτει ότι «αυτό δεν είναι νίκη του Σύριζα, αλλά συνολικά της δημοκρατίας, των εργαζομένων και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας» και πως «αυτό είναι που ενοχλεί κάποιους και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν τώρα με αυτήν τη μιντιακή διαχείριση του θέματος είναι σαφές: μην τα βάζετε με τους ισχυρούς γιατί θα υπάρχουν συνέπειες».