Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Τρ. Πειραιώς – Οι δικαιούχοι, οι παροχές

Σε στοχευμένο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, με σκοπό τη χορήγηση κινήτρων στους εργαζόμενους που επιθυμούν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές.

Σε στοχευμένο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, με σκοπό τη χορήγηση κινήτρων στους εργαζόμενους που επιθυμούν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του Προγράμματος έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα κοινωνικά κριτήρια για την επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους για τους εργαζόμενους και την ταυτόχρονη αξιολόγηση των υφιστάμενων λειτουργικών αναγκών της Τράπεζας και των συνθηκών της τραπεζικής αγοράς.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου.

Η καταβολή του ποσού της αποζημίωσης θα πραγματοποιηθεί με την αποχώρηση του εργαζόμενου και κατά το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.
Το σύνολο του μικτού ποσού της αποζημίωσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ ενώ δε θα ξεπερνά το μικτό ποσό των 160.000 ευρώ.

Η αποζημίωση ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας και τη μονάδα απασχόλησης κυμαίνονται από 12 έως 36 μηνιαίους μισθούς, ενώ έξτρα αποζημίωση δίνεται στους εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων, στις μονάδες καθαριότητας και στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο μισθός που λαμβάνεται υπόψη είναι ο μηνιαίος μικτός μισθός του μηνός Μαΐου 2019.

Οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα μπορούν να μετέχουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ή με σχέση πάγιας έμμισθης εντολής, υπό τις προϋποθέσεις ότι έχουν συμπληρώσει 3ετή συνεχόμενη υπηρεσία στον Όμιλο και απασχολούνται κατά την ανωτέρω ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης στις παρακάτω Μονάδες της Τράπεζας ή στις παρακάτω Θυγατρικές Εταιρείες Εσωτερικού:

• Δίκτυο Καταστημάτων
• Μονάδες Διοίκησης
o Retail Banking & Distribution Networks
o Διαχείριση Πιστοδοτήσεων
o Τεχνικά Έργα & Διοικητική Υποστήριξη
o Υπηρεσίες Καθαριότητας
o Κίνηση Κεφαλαίων & Κεντρικές Εργασίες
o Central Administration Units (CAUs)
o Υπηρεσίες Ασφαλείας
o RBU
o Νομικές Υπηρεσίες
o Λοιπές Υποστηρικτικές Μονάδες
• Ανεξαρτήτως Μονάδας, δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στο «Middle» & «Senior Management Level» (ιεραρχικό επίπεδο από «Assistant Manager» έως και «Senior Director»)
• Θυγατρικές Εταιρείες Εσωτερικού
o Εταιρείες Χρηματοδοτικών Μισθώσεων: Πειραιώς, πρώην Κύπρου & πρώην CPB Leasing
o Πειραιώς Factoring

Ρητά εξαιρούνται από το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα όσοι εργαζόμενοι βαρύνονται με πράξεις, παραλείψεις ή συμπεριφορές, που δύνανται να αποτελούν σπουδαίο λόγο για την καταγγελία της συμβάσεως εργασίας.

Πρόσθετες Παροχές Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης

I. Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και Επαγγελματικής Συνέχειας
II. Κάλυψη Βρεφονηπιακού Σταθμού
III. Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη
Θα εξακολουθήσει να παρέχεται για πέντε έτη ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω του ισχύοντος κάθε φορά Ιδιωτικού προγράμματος της Τράπεζας (Νοσοκομειακή/Εξωνοσοκομειακή) για τους εργαζόμενους και τα εξαρτώμενα μέλη τους κατά την ημερομηνία αποχώρησης.
IV. Υφιστάμενες Δανειακές Υποχρεώσεις στην Τράπεζα Πειραιώς
Τα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια που τυχόν έχουν λάβει οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα υπάλληλοι με προνομιακούς όρους προσωπικού, θα διατηρηθούν με τους ίδιους προνομιακούς όρους ως την εξόφλησή τους
V. Προγράμματα Υποστήριξης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Ενα ολόχρυσο, κεντημένο με χιλιάδες μικρά ρουμπίνια μαντίλι, το οποίο έχει «δραπετεύσει» από τον λαιμό της Εσθήρ, δημιουργεί αστραφτερούς... ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk