Μηταράκης: Κανένας κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι ήδη εν εξελίξει και θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι την προσωπική διαφορά που τους δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου» δήλωσε ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης. Το κόστος από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα, θα καλυφθεί από το κράτος, σημείωσε ακόμη

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι ήδη εν εξελίξει και θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι την προσωπική διαφορά που τους δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου. Διαφάνεια σε όλα» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ για πολλά θέματα, με έμφαση στο ασφαλιστικό και το μέλλον των συντάξεων.

Εν συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι: «Ο σημερινός ασφαλισμένος ή ο σημερινός συνταξιούχος δεν θα βιώσουν κανέναν κίνδυνο όσον αφορά το ύψος των επικουρικών συντάξεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «προσπάθησε με κινδυνολογία προεκλογικά να δημιουργήσει ένα άγχος στους ασφαλισμένους, που, όμως, τελικά, δεν υφίσταται …. Όπως έχει αναφερθεί ήδη από τον κ. Μητσοτάκη, το όποιο κόστος από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα, θα καλυφθεί από το κράτος. Δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων».

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως σε βάθος χρόνου η εγγύηση των συντάξεων εξαρτάται τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και το μέσο μισθό. «Αυτές οι τρεις παράμετροι είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας» διευκρίνισε.

Αχρείαστες θυσίες από τους πολίτες για το Ασφαλιστικό

Στο Ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο κ. Μηταράκης και σε συνέντευξή του στο Documento. «Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο ήδη από το 2014 και η οπισθοδρόμηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις νέες περικοπές. Η σημερινή νέα εξισορρόπηση έγινε με σκληρές και αχρείαστες θυσίες από τους πολίτες» τόνισε.

Αναφερόμενος στους αναπτυξιακούς στόχους της κυβέρνησης επισήμανε ότι «ο προϋπολογισμός του 2019 στηρίχθηκε στις παραδοχές ότι η ανάπτυξη θα είναι 2% και τα πλεονάσματα 4%. Στόχος δικός μας είναι ο επόμενος προϋπολογισμός του 2020 να στηρίζεται σε ανάπτυξη 4% και πλεόνασμα 2%».

Ερωτηθείς για την εποπτεία της ΕΥΠ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-στην οποία υπάγεται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ- από τον πρωθυπουργό, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε «δυστυχώς επί ΣΥΡΙΖΑ γίναμε μάρτυρες μιας παρακμής σε πολλούς από τους οργανισμούς που αναφέρατε. Νομίζω, λοιπόν ότι σε ένα βαθμό η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού σηματοδοτεί την πρόθεσή του τόσο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους όσο και να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που δύνανται να παίξουν στο πλαίσιο του νέου κυβερνητικού οράματος της ΝΔ».

«Η ΝΔ δεν επιθυμεί, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ελέγξει τους δημόσιους οργανισμούς ή τις ανεξάρτητες αρχές. Αντιθέτως θα σεβαστεί πλήρως τη θεσμική τους αξία και αυτοτέλεια» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk