Ένοπλοι Ταλιμπάν εισέβαλαν σε ένα κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει μεταξύ άλλων ένα ξενοδοχείο, στο δυτικό Αφγανιστάν, σκότωσαν τρεις αξιωματούχους ασφαλείας και τραυμάτισαν άλλους δέκα ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αφγανικές αρχές.

Αυτή ήταν η τελευταία σε μια σειρά από επιθέσεις παρά την πρόοδο που φέρεται ότι σημειώνεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων που εξαπέλυσαν τρεις ένοπλοι-μέλη τους και ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους πυροβόλησαν από παρακείμενο κτίριο.

Στο ίδιο συγκρότημα υπάρχει, εκτός από το ξενοδοχείο και πολλά εστιατόρια και καταστήματα ενώ δίπλα βρίσκεται το αρχηγείο της αστυνομίας–το οποίο ήταν και ο στόχος–και η οικία του κυβερνήτη της Κάλα-ι-Νάου, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαντγκίς.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης, ο Αμπντούλ Λατίφ Ρουστάγιε, δήλωσε ότι δέκα τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο Αμπτουλάχ Αφζαλί, ένα μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Μπαντγκίς, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να μάχονται εναντίον των ένοπλων Ταλιμπάν, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών στην Καμπούλ είπαν ότι τρεις από τους 4 ένοπλους σκοτώθηκαν.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο που ήταν στόχος, δήλωσε ο Νασράτ Ραχίμι, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ