• Αναζήτηση
 • Ευ. Λέκκας στο One Channel: Ίσως υπήρχαν λιγότεροι νεκροί στη Χαλκιδική έαν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση

  Ο καθηγητής Γεωλογίας αποκάλυψε ότι έχει εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό την κατάρτιση κανονισμών για φωτιές, πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα.

  Τη πιθανότητα να υπήρχαν λιγότεροι νεκροί και μικρότερες καταστροφές εάν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση εξέφρασε ο Ευθύμιος Λέκκας.

  Μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο καθηγητής Γεωλογίας εξήγησε βέβαια πως ήταν δύσκολο να προβλεφθεί το ίχνος της καταιγίδας στο έδαφος, καθώς «τα φαινόμενα αυτά μεταβάλλονται ανά δευτερόλεπτα». Τόνισε ακόμα ότι είναι δύσκολο να απαντηθεί το κατά πόσο έχει επιδράσει η κλιματική αλλαγή πάνω σε ορισμένα φαινόμενα, προσθέτοντας ωστόσο, ότι γενικότερα, τα τελευταία 15 χρόνια είναι ορατή.

  Επιπλέον, υποστήριξε την ανάγκη της συνεργασίας και της σύζευξης επιστημονικής και επιχειρησιακής γνώσης στο νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας, ενώ ανέφερε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζονται και από γεωδυναμικούς παράγοντες, όπως οι εκρήξεις ηφαιστείων.

  Τέλος, αποκάλυψε ότι έχει εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό την κατάρτιση κανονισμών για φωτιές, πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα.

  Πηγή: onetv.gr

  Inbox
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk