Συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας την Παρασκευή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας είπε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους: «Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν. Για τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη».

Ο κ. Στουρνάρας άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι μετά από 3,5 χρόνια έρχομαι για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, είπε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος με βάση τον θεσμικό της ρόλο θα σταθεί αρωγός στο έργο της κυβέρνησης.

«Μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα και τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και στην ελληνική οικονομία γενικά», είπε ο κ. Στουρνάρας. Συμφωνήσαμε ότι το τραπεζικό σύστημα πηγαίνει καλά και χρειαζόμαστε συστημικές λύσης και όλα τα όπλα που υπάρχουν στο τραπέζι. Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει όλες οι εφικτές λύσεις να εφαρμοστούν» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος είπε ακόμα ότι όσον αφορά στην οικονομία συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις για να έχουμε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης απ’ ότι είχαμε μέχρι τώρα.