Υπό τον έλεγχο της κινεζικής Fosun Tοurism, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων και του Club Med, τείνει να περιέλθει ο γιγαντιαίος βρετανικός οργανισμός διακοπών Thomas Cook. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τη Fosun και τις βασικές δανείστριες τράπεζες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με 750 εκατ. στερλίνες (835 εκατ. ευρώ).

Με την ολοκλήρωση των προτάσεων ο οργανισμός διακοπών θα βρίσκεται υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία της Fosun Tourism, ενώ η αεροπορική εταιρεία θα παραμείνει υπό την ιδιοκτησία της Thomas Cook Group plc. Οι τράπεζες της Thomas Cook και οι κάτοχοι του χρέους της θα κατέχουν το υπόλοιπο τμήμα του οργανισμού διακοπών και της αεροπορικής εταιρείας, που θα συνεργάζονται στενά, όπως και σήμερα.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι οι διακοπές των πελατών της, καθώς και οι πτήσεις, δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να ισχύουν και να λειτουργούν κανονικά. Όλα τα πακέτα διακοπών προστατεύονται στο πλαίσιο των εγγυήσεων που παρέχει η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Όσοι ενδιαφέρονται για διακοπές μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην Thomas Cook», σημείωσε ο επικεφαλής της Thomas Cook Πίτερ Φανκχάουζερ.

Η Thomas Cook έχει ανακοινώσει των προ-φόρων ζημιές ύψους 1,5 δισ. στερλινών (1,15 δισ. ευρώ) για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της εταιρείας. Μεγάλο πλήγμα στα οικονομικά του μεγαλύτερου γραφείου ταξιδίων και αναψυχής στην Ευρώπη επέφερε το Brexit.