Συνολάκης: Να εφαρμοστεί άμεσα το σύστημα ενημέρωσης SMS για φυσικές καταστροφές

«Μπορεί να υπάρξει πρόληψη των συνεπειών μεγάλων καταστροφών με την εφαρμογή του συστήματος άμεσης πληροφόρησης, π.χ. με αποστολή μηνυμάτων sms σε 4-5 γλώσσες» είπε ο ο Καθηγητής, Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Την ανάγκη να εφαρμοστεί το σύστημα άμεσης ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές επεσήμανε ο Καθηγητής, Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστας Συνολάκης.

«Μπορεί να υπάρξει πρόληψη των συνεπειών μεγάλων καταστροφών με την εφαρμογή του συστήματος άμεσης πληροφόρησης, π.χ. με αποστολή μηνυμάτων sms σε 4-5 γλώσσες» είπε ο κ. Συνολάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Το θέμα αυτό κακώς δεν έχει προχωρήσει εδώ και ενάμιση χρόνο και ο κ. Χρυσοχοίδης πρέπει να το κοιτάξει άμεσα», πρόσθεσε ο καθηγητής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός κάποιων περί προσωπικών δεδομένων.

«Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να ορίσουμε οδούς διαφυγής σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά τουλάχιστον ας κάνουμε το αυτονόητο», είπε ο κ. Συνολάκης.

Όσον αφορά τη φύση της χθεσινής θεομηνίας ανέφερε πως είναι πιθανό εκείνη την ώρα να σημειώθηκε κάποιος τυφώνας, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόχειρες κατασκευές που παρατηρούνται κατά κόρον στις τουριστικές περιοχές τη θερινή περίοδο, οι οποίες κατά τη διάρκεια μιας θεομηνίας μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για τους πολίτες.

«Στην πλειοψηφία τους οι πρόχειρες αυτές κατασκευές είναι παράνομες» είπε ο κ. Συνολάκης και κατηγόρησε το κράτος για την αδυναμία του να εκδίδει σχετικές άδειες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk