Ο Νίκος Ανδρουλάκης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου

Διάκριση για τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ αλλά και σημαντική θέση για την Ελλάδα

Μια πολύ σημαντική διάκριση για την Ελλάδα αλλά και για τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη καθώς εξελέγη σήμερα πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας. Στην Επιτροπή, πρόεδρος θα είναι η πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας κα Ναταλί Λουαζό, επικεφαλής της λίστας για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του κόμματος του Εμμανουέλ. Μακρόν.

Η Επιτροπή ασχολείται με τα θέματα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, παρακολουθεί τις στρατιωτικές αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι η αρμόδια για την έγκριση του νέου Ταμείου Άμυνας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αμέσως μετά την εκλογή του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με την όλο και αυξανόμενη Τουρκική επιθετικότητα τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, υπενθυμίζουν την ανάγκη μίας πραγματικά κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, ώστε τα Ευρωπαϊκά σύνορα να έχουν και Ευρωπαϊκή προστασία».

Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα σε μια χρονική περίοδο όποου τα θέματα ασφάλειας και άμυνας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία προκαλεί συνεχώς και βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk