Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε ο υπουργός και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο πλευρών ήταν η δέσμευση από πλευράς κυβέρνησης για άμεση κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

«Συναντηθήκαμε με τον κ. Μίχαλο και συμφωνήσαμε στην άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων από το ΓΕΜΗ, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι συμφωνήθηκε πως «προέχει η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να προκύπτουν τα αναγκαία δικαιολογητικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ανάπτυξη έρχεται. Το μήνυμά μας είναι ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα».

«Στη συνάντηση που είχα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση, συζητήσαμε για τα θέματα της επιτάχυνσης των διαδικασιών, που είναι ένα μείζον θέμα για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα για όλα τα υπόλοιπα εργαλεία, τα οποία πρέπει να εισαχθούν στην καθημερινότητα των επιμελητηρίων που τηρούν για λογαριασμό της πολιτείας το ΓΕΜΗ, ώστε να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις, όχι μόνο στην ίδρυσή τους, αλλά και στη λειτουργία τους» πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος.