Για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αλλά και την επόμενη ημέρα για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε μέσα από την εκπομπή One Talk ο βουλευτής του κόμματος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμισε πως «το πόσο προετοιμασμένος είναι φαίνεται από το ότι κάθε υπουργός και κάθε υφυπουργός θα πάρει έναν φάκελο με όσα πρέπει να γίνουν στο πρώτο εξάμηνο».

Κληθείς να σχολιάσει το νέο κυβερνητικό σχήμα απάντησε πως «είμαι αισιόδοξος για το μοντέλο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι υπέρ των πολλών υφυπουργών.

Εξήγησε, δε, με ποιον τρόπο μπορεί αυτό το είδος κυβερνητικού σχήματος να πετύχει. Μιλώντας για την επόμενη μέρα, τόνισε πως «επειδή ο κόσμος πέρασε πολύ δύσκολα, περιμένει από εμάς να γίνουν όλα και πολύ γρήγορα. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα».

«Η ΔΕΗ πριν από πέντε χρόνια είχε πέντε δισ. αξία, σήμερα δεν έχει πάνω από 300 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε μιλώντας για την «καυτή πατάτα» που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση.

«Εμείς κινηθήκαμε γρήγορα και πουλήσαμε τον ΟΤΕ σε εξαιρετικά υψηλή τιμή και φέραμε έσοδα στη χώρα. Αν περιμέναμε μετά την κρίση θα είχε μείνει απούλητος, ή θα τον πουλούσαμε σε πολύ χαμηλές τιμές» συμπλήρωσε στο ίδιο πλαίσιο. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της μεταφοράς των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζοντας το ως «αποτελεσματικό σχέδιο».

Αναφορικά την παρουσία του στη Βουλή είπε πως «είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που οι πολίτες μου έδωσαν την ψήφο τους. Έχουμε ένα σωρό νομοσχέδια που έρχονται και πρέπει να τα υπερασπιστούμε. Και εγώ θα είμαι ένας από αυτούς που θα το κάνει» και συμπλήρωσε ότι «νιώθω πλήρης ψυχικά, αρχίζει για εμένα μια νέα περίοδος».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο θέμα των εξεταστικών επιτροπών, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του «περιλαμβάνεται στο σύνταγμά μας, οπότε δεν πρέπει να τη δαιμονοποιούμε».

Τέλος, ερωτηθείς για το άσυλο, η κατάργηση του οποίου είναι ένα από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, απάντησε πως «το άσυλο δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στην πανεπιστημιακή κοινότητα».

Πηγή: onetv.gr