Τα σχέδια Χρυσοχοΐδη για την καταπολέμηση της ανομίας

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στον τομέα της ασφάλειας έδωσε χθες, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στον τομέα της ασφάλειας έδωσε χθες, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η ασφάλεια ταυτίζεται με τη Δημοκρατία, η ασφάλεια ταυτίζεται με το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι, η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δυνατότητά μας και την απαίτησή μας να προστατεύουμε τη περιουσία μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας».

Πρόσθεσε δε, θέλοντας έτσι να δείξει το βάρος θα ρίξει η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα, ότι «χωρίς την ασφάλεια η Δημοκρατία σαπίζει και χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος που είναι η χαρά του ακροδεξιού, που είναι η χαρά του ρατσιστή που είναι η χαρά κάθε ενός που μισεί τη κοινωνία και μισεί τους ανθρώπους».

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις προτεραιότητες που θα θέσει είναι να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στους δρόμους για περιπολίες ώστε να εμπεδωθεί και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Είναι βέβαιο ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του, θα είναι η αντιμετώπιση της ανομίας στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και σε πρώτη φάση αναμένεται να στοχεύσει στη δράση των «μπαχαλάκηδων» οι οποίοι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν επιθέσεις σε διμοιρίες αστυνομικών.

Η πρώτη σύσκεψη

Χθες,  μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη συγκάλεσε σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας ήταν, μεταξύ άλλων, καταγραφή του ανθρωπίνου δυναμικού που διαθέτει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. και το πού υπηρετούν όλοι αυτοί.

Θεωρείται βέβαιο ότι νέος υπουργός θα ζητήσει να αποδεσμευτούν από υπηρεσίες γραφείων ή και από υπηρεσίες φύλαξης προσώπων ένας ικανός αριθμός αστυνομικών προκειμένου να βγουν στο δρόμο.

«Τελειώνει» τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Στη χθεσινή σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, δεν συμμετείχαν ο Αρχηγός του Σώματος Αριστείδης Ανδρικόπουλος – η παρουσία του οποίου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα παραμονές των ευρωκλογών αλλά και σε άλλες συγκεντρώσεις στις οποίες παρίστατο ο Αλέξης Τσίπρας είχε προκαλέσει αντιδράσεις – και ο Υπαρχηγός Μιχαήλ Καραμαλάκης καθώς και οι υπόλοιποι Αντιστράτηγοι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, φαίνεται να στέλνει ήδη το μήνυμα με το «καλημέρα» ότι θα υλοποιήσει τις πολιτικές του για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της ανομίας στη χώρα με ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk