Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήλθε η ώρα της καθιερωμένης αναμνηστικής φωτογραφίας στο περιστύλιο της Βουλής. Περιχαρής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα χαμόγελο που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την αισιοδοξία του για το νέο ξεκίνημα.

Δίπλα στον πρωθυπουργό στάθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Την ώρα που όλοι είχαν πάρει την κατάλληλη πόζα για το κλικ του φωτογράφου, μόνο οι Νίκος Δένδιας και Αχιλλέας Καραμανλής ήταν κάπως… αφηρημένοι και συνέχιζαν την κουβέντα τους σε ιδιαίτερα ευχάριστο τόνο.


Στην οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησης πρωταγωνίστησε -όπως αναμενόταν- το μπλε χρώμα, στις γραβάτες, με την εξαίρεση του Χάρη Θεοχάρη που φόρεσε κόκκινη και του Γιάννη Κεφογιάννη που διάλεξε μία σε απόχρωση που θύμιζε … καρπούζι.

Το μπλε, σκούρο και λίγο πιο ανοικτό κυριάρχησε και στα κοστούμια των ανδρών. Εξαίρεση ήταν το ανοικτό γκρι που φορούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ενώ από τις κυρίες ξεχώρισαν με τις χρωματικές τους προτιμήσεις οι κυρίες Σοφία Ζαχαράκη και Δόμνα Μηχαηλίδου που προτίμησαν το λευκό, καθώς επίσης η Νίκη Κεραμέως η οποία φορώντας ένα φλογερό κόκκινο σακάκι στάθηκε στην πρώτη σειρά και έδωσε ομολογουμένως ένα άλλοχρώμα στη φωτογραφία.

Αρκετοί υπουργοί και υφυπουργοί επέλεξαν μάλιστα να κρατούν το φάκελο που τους έδωσε ο πρωθυπουργός με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό για τους τομείς ευθύνης τους. Πριν την πόζα για την «επίσημη» φωτό, ο φακός συνέλαβε τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχει μια -όπως φαίνεται- ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ οι δύο κυρίες με τα λευκά φωτογραφήθηκαν μαζί χαμογελαστές.

Τα πηγαδάκια που στήθηκαν στα σκαλιά της Βουλής ήταν πολλά, με τον πρωθυπουργό να έχει ιδιαίτερη συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Άδωνι Γεωργιάδη κι άλλους υπουργούς.