«Το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δε συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το ΚΚΕ στον απόηχο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Όπως σημειώνει ο Περισσός, «ακόμη και οι πρώτες παρεμβάσεις (μεταναστευτική πολιτική, άσυλο κλπ) σηματοδοτούν την αντιστοίχιση του μοντέλου διακυβέρνησης, για να υπηρετηθεί αυτή ακριβώς η πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον Πρωθυπουργό, προκειμένου η ΕΡΤ και τα άλλα κρατικά ΜΜΕ να συνεχίσουν πιο αποτελεσματικά να αποτελούν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης».

«Φυσικά, απ’ την πρώτη “πανηγυρική” συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δε θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας – ΗΠΑ, αν και στον τομέα αυτό, όπως και σε άλλους, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη», καταλήγει το ΚΚΕ.