Για «βόμβες με αναμμένα φιτίλια» προειδοποιεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Σταϊκούρας, που έπιασε σήμερα δουλειά νωρίς-νωρίς, προειδοποίησε για σημαντικά προβλήματα σε ορισμένα «τμήματα» των δημοσιονομικών δεδομένων στη χώρα, αν και παραδέχθηκε ότι ο προκάτοχός του αφήνει πίσω του ορισμένα «θετικά επιτεύγματα» ενώ κράτησε ζωντανή την ελληνική οικονομία στη διάρκεια του τρίτου μνημονίου. Και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θέλω να είμαι αρνητικός αλλά η οικονομία πετά σε χαμηλό ύψος και αντιμετωπίζει βόμβες με αναμμένο φιτίλι», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος, σύμφωνα με το άρθρο των FT, στα προβλήματα της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ.

Οι FT αναφέρουν ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επαναδιαπραγματευτεί με τους πιστωτές τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ωστόσο, οι πιστωτές είναι ήδη σκεπτικοί. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο στόχος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για το ελληνικό πρόγραμμα. Μετά από αυτό ο κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο.