Ετσι θα κυβερνήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Τι θα πει αύριο στους υπουργούς του

Την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης

Την Τετάρτη θα γίνει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο νέος πρωθυπουργός θα αναλύσει στους υπουργούς τον τρόπο που θα πρέπει να δουλέψουν και τις προτεραιότητες που θα βάλουν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο πρώτο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα περιγραφεί από τον πρωθυπουργό ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης.

* Κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

* Θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Πρωϊνός καφές

Ακόμη οριστικοποιήθηκε η σύνθεση του λεγόμενου «πρωινού καφέ», δηλαδή της ομάδας που υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάζει κάθε πρωί για να καθορίσει την επικοινωνιακή ατζέντα και να καταγράψει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σ’ αυτήν θα συμμετέχουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο  Άκης Σκέρτσος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk