• Αναζήτηση
 • Σόιμπλε: Το CDU μπορεί να κυβερνήσει μόνο του

  «Eάν το SPD αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό»

  Το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφασίσει να αποχωρήσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  Το SPD έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την απόφαση της ηγεσίας του να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά τις διαφωνίες της βάσης του, ενώ το κόμμα είναι διχασμένο σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

  Παράλληλα, η απόφαση των ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα να ορίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και σύμμαχο της Μέρκελ, νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει οξύνει την κατάσταση στο SPD.

  «Αν το SPD, έπειτα από εσωτερική συζήτηση, αποφασίσει να αποχωρήσει από το συνασπισμό πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά μόνη της» δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild.

  Η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος ολοκληρώνεται το 2021.

  «Οι μεγάλοι συνασπισμοί θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποτελούν μόνο εξαιρέσεις» τόνισε ο Σόιμπλε. «Αλλά από το 2005 έχουμε δέκα χρόνια μεγάλων συνασπισμών. Προφανώς ήταν πολλά» εκτίμησε.

  (Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk