Στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η οριστική σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Φυσικά δεν λείπουν από το τραπέζι οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, καθώς υπάρχουν μετακινήσεις προσώπων από χαρτοφυλάκιο σε χαρτοφυλάκιο. Στις ώρες που απομένουν ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει μπαράζ τηλεφωνικών επαφών προκειμένου να καταλήξει στο σχήμα, να κλείσει λεπτομέρειες και γι’ αυτό δεν αποκλείονται αλλαγές, ακόμη και εκπλήξεις.

Από τις νέες εξελίξεις ξεχωρίζει η απόφαση, όπως όλα δείχνουν, του Κ. Μητσοτάκη να βάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον Γ. Γεραπετρίτη που αρχικά είχε ακουστεί για υπουργός Επικρατείας.

Επίσης, φαίνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος πάει στο Αμυνας και ο Β. Κικίλιας στο Υγείας.

Το One Channel θα παρακολουθεί το ντόμιονο των εξελίξεων με το νέο υπουργικό σχήμα και θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις.

Αναλυτικά:

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενδεχομένως με αρμοδιότητα να τρέξει τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Παν. Πικραμμένος.

Υπουργείο Οικονομικών: Φαίνεται να είναι σίγουρος «τσάρος» ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ άγνωστο είναι ποιος θα πάρει τη θέση του αναπληρωτή. Ο Στέλιος Πέτσας, που ακουγόταν μέχρι πρόσφατα ενδεχομένως να είναι η έκπληξη και να αναλάβει τελικά τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ακούγεται ότι κάποιο μεγάλο στέλεχος που κάνει καριέρα στο εξωτερικό θα επαναπατριστεί και θα συμμετάσχει με κάποιο τρόπο στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο οικονομικό επιτελείο.

Υπουργείο Εξωτερικών: Όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Νίκος Δένδιας και ως αναπληρωτής υπουργός θα πάει κάποιο νέο στέλεχος, π.χ. ο Γ. Κεφαλογιάννης.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αντί για τον Κ. Τσιάρα που ακουγόταν, πάει ο κ. Γεραπετρίτης.

Γ. Γεραπετρίτης

Υπουργείο Εσωτερικών: Ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φαίνεται να οδεύει προς το υπουργείο αυτό.

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ο Αδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» τις επενδύσεις, όπως αυτή του Ελληνικού.

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Ο Κωστής Χατζηδάκης οδεύει προς αυτό το υπουργείο με τις προκλήσεις των αυθαιρέτων και των κατεδαφίσεων.

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Ολες οι πληροφορίες οδηγούν στο όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη, της Διανέοσις που θα αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Υπουργείο Αμυνας: Φαίνεται να «παλεύει» ο τομεάρχης, Ν. Παναγιωτόπουλος με τον Βασίλη Κικίλια που πήγε πολύ καλά στις εκλογές και στην Α’ Αθήνας. Αν δεν επιλεγεί ο δεύτερος τότε θα πρέπει να βρεθεί γι’ αυτόν ένα άλλο υπουργείο.

Μ. Χρυσοχοϊδης

Υπουργείο Υγείας: Είναι ένας γρίφος καθώς ακούγεται το όνομα του Βασίλη Κικίλια αλλά και του Κ. Τσιάρα. Ειδικό ρόλο, ενδεχομένως ως υφυπουργός, αναμένεται να έχει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπουργείο Παιδείας: Κλείδωσε η τομεάρχης Νίκη Κεραμέως ενώ υφυπουργός αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι η Σοφία Ζαχαράκη.

Υπουργείο Εργασίας: Ο Γιάννης Βρούτσης επιστρέφει στο υπουργείο που είχε θητεύσει ξανά επί Αντ. Σαμαρά; Είναι ένα ερώτημα καθώς τις τελευταίες ώρες φαίνεται να απομακρύνεται αυτό το σενάριο.

Ν. Δένδιας

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί, δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με Μεταναστευτικής Πολιτικής: Η έκπληξη ακούει στο όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που ξέρει το υπουργείο και χαίρει εκτίμησης των αστυνομικών. Τελευταίες πληροφορίες έλεγαν ότι «κάηκε» το όνομά του. Ως αναπληρωτής αρμόδιας για το μεταναστευτικό ακούγεται το όνομα του καθηγητή Αγγελου Συρίγου.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης ή Γιάννης Πλακιωτάκης ή Μάκης Βορίδης

Υπουργείο Τουρισμού: Ολγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Πολιτισμού: Το όνομα της Λίνας Μενδώνη, από το χώρο της Κεντροαριστεράς ακούγεται εντόνως.

Όπως λένε πηγές στη ΝΔ θα υπάρξουν τουλάχιστον 10 υφυπουργοί που θα είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: onetv.gr