Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη, επαινώντας την ευημερία της γειτονικής χώρας και του ελληνικού λαού.

Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν κοινώς την ελπίδα να συνεχίσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αναμένοντας την πρώτη τους συνάντηση ως πρωθυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ επιβεβαίωσε τις θέσεις ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας με τον οποίο η χώρα αναπτύσσει συνεργασία και οικοδομεί μια διαρκή φιλία, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα από την Ελλάδα, τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Στη συνομιλία αυτή, ο Ζάεφ αναγνώρισε και συνεχάρη τις επιτυχημένες δημοκρατικές εκλογές στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι με αυτές τις εκλογές η χώρα δείχνει και πάλι ότι ηγείται της περιοχής ως η ισχυρότερη και με την πιο σταθερή δημοκρατία, μακροχρόνιο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ αναφέρθηκε στην ευκαιρία αυτή με μεγάλη ευγνωμοσύνη στον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας και στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη συνεργασία που έθεσε τα θεμέλια για μια διαρκή φιλία μεταξύ των χωρών μας και το όραμα που έθεσε τα θεμέλια για νέα Βαλκάνια από τα οποία θα πηγάζει η ειρήνη, καθώς και το θάρρος με το οποίο επένδυσαν από κοινού για την επίλυση της διαμάχης η οποία για 27 χρόνια εμπόδισε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και των εθνών μας.