Στη Βουλή μπαίνουν για πρώτη φορά τα δύο νέα κόμματα που κατάφεραν να υπερβούν το όριο του 3%. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου θα εκπροσωπείται την τετραετία με 10 βουλευτές αφού συγκέντρωσε ποσοστό 3,7%. Ακριβώς πίσω της βρίσκεται το ΜεΡΑ25 του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο με ποσοστό 3,44% εξέλεξε έναν λιγότερο βουλευτή. Ας δούμε τα 19 πρόσωπα που συμπληρώνουν τους 300 της νέας Βουλής.

Καταρχάς πρέπει να αναφερθούμε στην απουσία πληροφοριών για το βιογραφικό των νέων βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. Στην ιστοσελίδα του κόμματος περιλαμβάνεται η λίστα με τα ονόματά τους όχι όμως περισσότερες πληροφορίες για αυτούς. Παρακάτω αναφέρουμε όσα μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε για τους βουλευτές του νέου κόμματος που μπαίνει στη Βουλή.

Ο οικονομολόγος και αναλυτής της ιστοσελίδας analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος είναι ο πρώτος βουλευτής που εκλέγεται με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έχοντας την ρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Ο πρώην αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού και επί σειρά ετών τηλεπαρουσιαστής δελτίων ειδήσεων σε περιφερειακά κανάλια Αντώνης Μυλωνάκης εξελέγη στην Α’ Ανατολικής Αττικής με 11.301 ψήφους). Ο κ. Μυλωνάκης έχει περάσει από αρκετά περιφερειακά κανάλια έχοντας είτε τον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή σε πολύωρα δελτία ειδήσεων-τοκ σόου, είτε εκείνον τον… ταπεινότερο του πανελίστα. Κοινό σημείο σε κάθε ρόλο που κλήθηκε να αναλάβει… ο μονίμως καταγγελτικός λόγος του.

Στη Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών με 10.962 ψήφους εξελέγη ο πρώην πιλότος Δημήτρης Βαγενάς. Έχοντας διατελέσει και στο παρελθόν στέλεχος του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, το 2017 έκανε ένα πέρασμα από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη (επίσης πρώην κόμμα του Βελόπουλου) για να καταλήξει στην θαλπωρή της Ελληνικής Λύσης.

Επίσης:

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου η οποία έπιασε ποσοστό 2,54% στο τμήμα Β1′ του Βόρειου Τομέα Αθηνών – 2,54% – 8.457 ψήφοι).

Η Μαρία Αθανασίου στον Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών με 3,50% και 7.721 ψήφους).

Η Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου  στην Β’ Πειραιώς με 6.185 ψήφους.
 Κώστας Χήτας στη Β’ Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε 10.415 ψήφους.
Ο  Κωνσταντίνος Μπούμπας στις Σέρρες με 6.829 ψήφους.
 Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος θα πρέπει να επιλέξει ποια έδρα θα κρατήσει: Αυτήν της Α’ Θεσσαλονίκης (5,37% – 16.251 ψήφοι) ή εκείνη της Λάρισας (4,33% και 6.769 ψήφοι).

Με το ΜέΡΑ25 εκλέγονται οι εξής: Στην Α’ Αθηνών η δικηγόρος Αγγελική Αδαμοπούλου, στο Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών ο γνωστός ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, στο Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών η πρώην πρωταθλήτρια επί κοντώ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και στο Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών ο -κατά δήλωσή του- περιβαλλοντολόγος-βιοκαλλιεργητής Κρίτων Αρσένης (ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου).

Στη Β’ Θεσσαλονίκης η Κωνσταντίνα Αδάμου η οποία στην ιστοσελίδα του κόμματος αναφέρεται ως «ιστορικός-φιλόλογος και αυτοαπασχολούμενη Επιστήμων», και στην Α’ Ανατολικής Αττικής η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Απατζίδη.

Ανάλογα με το ποια έδρα (δεν) θα επιλέξει ο Γ. Βαρουφάκης εκλέγονται επίσης: Στην Β Πειραιώς η πολιτική επιστήμων-ιστορικός Φωτεινή Μπακαδήμα, στο
Στο νομό Ηρακλείου ο οικονομολόγος Γιώργος Λογιάδης και στην Α’ Θεσσαλονίκης η Σοφία Φουντουκίδου, διδάκτωρ στα Social Robotics.