Ψήφο εμπιστοσύνης στην αλλαγή πολιτικής ηγεσίας ετοιμάζονται να δώσουν οι ξένοι επενδυτές.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται ότι θα δώσει νέα πνοή στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Το ράλι στις μετοχές και στα ομόλογα, το οποίο ενισχύθηκε εντυπωσιακά από την ημέρα των ευρωεκλογών, αποτελεί την αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι οι επενδυτές βλέπουν την αλλαγή πολιτικής σελίδας στην Ελλάδα ως την απόλυτη θετική εξέλιξη για τη χώρα.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε απεγκλωβισμό από την περίοδο αναιμικής ανάπτυξης και σχεδόν πλήρους απουσίας των επενδύσεων.

Οι επενδυτές, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, περιμένουν από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 51 ετών, να δείξει ότι είναι αντάξιος της φήμης του πολιτικού που είναι φίλα προσκείμενος προς το επιχειρείν. Ο πτυχιούχος του Χάρβαρντ καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως τα δημοσιονομικά, τα κόκκινα δάνεια και η γραφειοκρατία, ενώ θα εργάζεται εντός των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών που έχουν ορίσει οι πιστωτές», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ρεπορτάζ του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

«Αν και κληρονόμησε μια οικονομία που συνέρχεται κι ένα χρηματιστήριο που ανεβαίνει, η ανάκαμψη αυτή άρχισε από πολύ χαμηλές βάσεις. Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται απελπιστικά και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας καθώς η χώρα βγαίνει από μια κρίση που έπληξε το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού» αναφέρει χαρακτηριστικά.