«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Απόλυτα σεβαστή για εμάς η λαϊκή ετυμηγορία» τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο, και καταδεικνύοντας τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είπε ότι ήδη συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αύριο θα του παραδώσει «τα κλειδιά» του Μαξίμου, κάτι που δεν έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς το 2015.

Μιλώντας για τις δύσκολες συνθήκες και το έργο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ήττα αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι στρατηγική.

«Θα δουλέψουμε σκληρά και με πείσμα το επόμενο διάστημα ώστε αυτή η εκλογική ήττα να αποδειχθεί και πρόσκαιρη» τόνισε στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αντιπολίτευσης, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας, κατά την οποία όπως παραδέχθηκε έγιναν και λάθη και παραλείψεις τα οποία πρέπει να αναλυθούν και να διορθωθούν.

«Δεχόμαστε με το κεφάλι ψηλά την λαϊκή ετυμηγορία γιατί γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παραλάβαμε» τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.