Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, κοντά σε εμπορικό κέντρο στα Σπάτα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο υπήρχαν διάσπαρτα σπίτια, με αποτέλεσμα να είναι άμεση η κινητοποίηση των Αρχών για να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.

Ειδικότερα, στην περιοχή Κάτω Βακαλόπουλο, έχουν σπεύσει και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας irafina.gr, μετά τις ρίψεις που έκανε το ελικόπτερο, επενέβησαν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, η φωτιά ξέσπασε στην προέκταση της Αττικής οδού σε έναν λόφο κοντά σε πολυκατάστημα της περιοχής και καίει δασική θαμνώδη έκταση.

Όπως είπε, μιλώντας στο CNN Greece, υπάρχουν σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων, «ωστόσο το κομμάτι αυτό είχε θωρακιστεί». «Δεν μπορώ να πω ότι κινδύνευσαν (σ.σ. τα σπίτια)» είπε ο δήμαρχος.

Ερωτώμενος για το αν υπήρξε ανάγκη εκκένωσης κατοικιών, ο ίδιος σημείωσε πως υπήρξε συζήτηση για να γίνει σε μία περίπτωση, τελικώς όμως δεν προχώρησε.