«Εντός έδρας» η τελευταία προεκλογική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ, λίγες ώρες πριν από την κεντρική προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής, με την οποία θα κλείσει την εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να ανακυκλώσει την κινδυνολογία και τις βολές κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για ακόμη μια φορά, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίδειξη λαϊκισμού. Σαν να ήταν άλλος κι όχι εκείνος που διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καταλήγοντας σε υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ο πρωθυπουργός είπε: «Στο Δημοψήφισμα ο λαός έστειλε μήνυμα αντίστασης και την Κυριακή θα κάνει την ανατροπή».

Μίλησε, δε, ξανά για την επιστροφή στα μνημόνια που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές…

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη σεναριολογία περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης που θα ζητήσει έναντι νέου μνημονίου η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι έχει διαψευσθεί σε όλους τους τόνους ακόμη και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός συνέχισε, στη βάση ότι η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, αποκαλώντας το μαξιλάρι αυτό «αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας» για τη χώρα και πως χάρη σε αυτά τα χρήματα που συγκέντρωσε η κυβέρνηση, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι σε αυτό το αποθεματικό οφείλονται τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια των ομολόγων -και όχι στο κλίμα που δημιουργεί η πολιτική αλλαγή.

Επιστρέφοντας στο παλαιό καλό αριστερό/ επαναστατικό προφίλ του ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στις τράπεζες: «Φτάνει πια με αυτές τις τράπεζες. Εχουν ρουφήξει το μεδούλι των ελλήνων πολιτών. Και έχουν αποδείξει ότι δίνουν δάνεια μόνο σε αυτούς που δεν τα χρειάζονται πραγματικά. Αρκετά έχουν δοθεί στις τράπεζες».

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολογηθεί, να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση του στο Μακεδονικό, επειδή η ΝΔ είχε δώσει το όνομα από το 2005 και αυτό το είχε αποκρύψει -μια αναφορά που σχετίζεται με την επιστολή Καραμανλή.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός έφθασε ακόμη πιο πίσω σε σχέση με το ποιος έχει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Μετά τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, αυτή τη φορά αναφέρθηκε και στον Κώστα Σημίτη. «Η κυβέρνηση Σημίτη έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας όπως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που είχαν επιλέξει ήταν ένα μοντέλο για λίγους και χωρίς διασφαλίσεις και κανόνες για τους πολλούς.

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κυμάνθηκαν στο γνωστό μήκος κύματος. Τον κατηγόρησε ότι σχεδιάζει ανατροπές στο Ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε το Ασφαλιστικό βιώσιμο, καθώς και ότι σχεδιάζει «τσουνάμι απορρυθμίσεων».