«Θα ήταν αλαζονικό να πω στους πολίτες ότι η εκλογή έχει τελειώσει. Διακυβεύεται η ισχυρή εντολή και ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κόψει κανένα επίδομα.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. «Θα ήταν αλαζονικό να πω στους πολίτες ότι η εκλογή έχει τελειώσει. Διακυβεύεται η ισχυρή εντολή και ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/505695043504552/

Ο κ. Μητσοτάκης έριξε ιδιαίτερο βάρος στο θέμα των πλεονασμάτων. «Τόνισε ότι πρέπει να μειώσουμε τους στόχους για το πλεόνασμα. Καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και πρόσθεσε: Ήδη οι αγορές μας εμπιστεύονται. Το χρέος μας θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη, όχι από την υπερφορολόγηση. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να πείσω τους εταίρους μας για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Θα κινηθούμε γρήγορα την επόμενη μέρα

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανοχής και πως θα κινηθούμε πολύ γρήγορα την επόμενη ημέρα. «Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα ευημερία, ευημερία για όλους.

Και οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία της επιχείρησης περνάει μέσα από χαρούμενους εργαζόμενους. Θέλω οι επιχειρηματίες να δίνουν και μετοχές στους εργαζόμενους. Θα τους δώσω κίνητρα να το κάνουν, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ ξεκαθάρισε ότι θα είναι αυστηρός στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. «Θα πέσει βούρδουλας», υπογράμμισε.
Η κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο βράδυ των εκλογών, σημειώνοντας ότι «το βράδυ της Κυριακής θα έχω το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο και θα έχω μόνο μία επιλογή: να μην το σπαταλήσω. Ζητάω ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε σύντομα το σχέδιο μας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας ότι –χωρίς να θέλει αυτό να φανεί αλαζονικό, ότι έχει έτοιμη την σύνθεση της Κυβέρνησης του και ότι κάποια από τα μέλη της ήδη γνωρίζουν ότι θα μετέχουν σε αυτήν.

Όπως είπε, «η Κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη, καθώς χρειάζεται χρόνος για να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα».
«Εγγυώμαι τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις»

Αναφερόμενος στα ζητήματα της ασφάλισης, τόνισε ότι ο ίδιος εγγυάται τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των συνταξιούχων και πρόσθεσε: «Ο ιδιωτικός χαρακτήρας αφορά μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μιλάμε για αυστηρά εποπτευόμενη αγορά και μεγαλύτερο έλεγχο του νέου ασφαλισμένου ως προς τον δικό του ατομικό κουμπαρά. Οι παλιές συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις υφιστάμενες συντάξεις».
Πρώτο νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη πως το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του κράτους. «Τον ρόλο των γενικών γραμματέων, τη δημιουργία ισχυρής ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς, τον καθορισμό του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, την κατάργηση του ασύλου και διορθώσεις στον ποινικό κώδικα», εξήγησε.
«Μπαχαλάκηδες» τέλος

Σχετικά με τους «μπαχαλάκηδες» που αλωνίζουν στα πανεπιστήμια, ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε: «Τα γκρουπούσκουλα αυτά να γνωρίζουν ότι από τις 8 Ιουλίου θα έχουν άλλη αντιμετώπιση. Δεν θα κάνω καμία έκπτωση. Νομίζετε ότι τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν, τα ίδια και οι γονείς τους, έδωσαν πανελλήνιες, μάτωσαν και μπήκαν στο πανεπιστήμιο, νομίζετε έχουν διάθεση να βλέπουν μπαχαλάκηδες;».
Δεν θα κόψουμε κανένα επίδομα

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επιδόματα, ξεκαθαρίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα κόψει κανένα επίδομα. «Αντιθέτως η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους δινόταν στο τέλος του χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε 3 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, για το 2019. Το 2020 πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Το σκοπιανό λύθηκε για άλλους λόγους

«Το σκοπιανό λύθηκε για άλλους λόγους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας πήρε άλλα ανταλλάγματα.

«Θα επιχειρήσω να διορθώσω τα κακώς κείμενα των επιπτώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είχα πει ότι με κυρωμένη τη Συμφωνία δεν αλλάζει. Τώρα, θα πρέπει να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις».