Ευθείας «βολές» κατά του πρωθυπουργού  εξαπολύουν εκπρόσωποι ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού καταγγέλλοντας ότι παρά τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και παρά τις εκκλήσεις των ιδίων να μπορούν να ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου από τον τόπο διαμονής τίποτα δεν άλλαξε.

«Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια. Αυτό ήταν το πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη» σημειώνουν.

Σε κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό οι Ελληνικές Κοινότητες Βρυξελλών, Γερμανίας, Άμστερνταμ, Μάλτας, κ.α υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνησή σας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Ιανουαρίου… Δεν τηρήσατε τη δέσμευσή σας και νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι».

Σήμερα, προσθέτουν, από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού, ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές μόνο όσοι έχουν τα χρήματα και τον χρόνο για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. «Οι υπόλοιποι βρισκόμαστε σε έναν de facto αποκλεισμό από την πολιτική ζωή και στερούμαστε στην πράξη το συνταγματικό μας δικαίωμα του εκλέγειν».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή