Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η επίθεση μελών του Ρουβίκωνα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice με αφορμή μία άστοχη ανάρτηση που αφορούσε την άτυχη μετανάστρια που έχασε τη ζωή της όταν,  για να αποφύγει τον έλεγχο  στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα, έπεσε από τον πρώτο όροφο και σκοτώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στις 5 το απόγευμα, περίπου 10 με 15 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στα γραφεία της Athens Voice στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές . Λίγο πριν φύγουν, πέταξαν μαύρη μπογιά σχεδόν σε όλους τους χώρους των γραφείων ενώ αποχωρώντας εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Αντιδράσεις κομμάτων

Η χθεσινή επίθεση στα γραφεία της Athens Voice προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας πως «Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα».

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι «η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας. Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του».

Από την μεριά του ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο twitter έγραψε τα εξής:

«Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο – τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά»

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Στην καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της Athens Voice προχώρησε και το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

«Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί».

Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης».

Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ,  ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. «Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα».