Αντιδράσεις για την επίθεση στην Athens Voice

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice από μέλη του Ρουβίκωνα.

Αντιδράσεις για την επίθεση στην Athens Voice

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice από μέλη του Ρουβίκωνα.

Τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η καταδρομική επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για επίθεση στη Δημοκρατία προσθέτοντας ότι «αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ευάγγελος Βενιζέλος: Απόλυτη καταδίκη

Ο Ευάγγελος Βενμιζέλος με κείμενο που ανάρτησε στο facebook αναφέρει τα εξής:

«Η επίθεση οργανωμένης βίας στα γραφεία της Athens Voice, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, λειτουργεί, πρώτον ως ισχυρή υπόμνηση της σημασίας που έχει η ελευθερία του λόγου ακόμη και όταν η άσκησή της σε κάποια περίπτωση προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Όσο αναζητούμε τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στο δημόσιο λόγο κάποιοι άλλοι οργανώνουν και προβάλλουν ως προοδευτική την βίαιη παρεμπόδιση του. Λειτουργεί, δεύτερον, ως κίνητρο αναζήτησης της αλυσίδας γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό και τόσο άδικο θάνατο της Γκαϊνέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Τόσες ημέρες κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι. Τα άλλα, σε σχέση με το επίπεδο ασφαλείας και τη διάχυση της βίας έχουν ειπωθεί δυστυχώς πολλές φορές.

Η καταδίκη της σημερινής και κάθε άλλης πράξης βίας και η συμπαράσταση στην AV και τους εργαζόμενους της είναι απόλυτη. Δεν αρκεί όμως. Ευτυχώς την Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσους υποθάλπουν ή ανέχονται τα φαινόμενα αυτά».

Θεοδωράκης: Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο

Από την μεριά του ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο twitter έγραψε τα εξής:

«Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο – τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά»

Κικίλιας: Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στην Αθήνα

Την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice καταδίκασε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Σήμερα η Athens Voice, πιο πριν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Εξωτερικών, η αμερικάνικη πρεσβεία, η γαλλική Πρεσβεία, μέχρι & η Βουλή των Ελλήνων! Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα».

 

 

 

 

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί».

Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης.

Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.