«Η ΝΔ σχεδιάζει την επόμενη μέρα για μια ισχυρή ανάπτυξη, έχοντας σαφή γνώση της πραγματικότητας και επαρκέστατη μελέτη των δεδομένων» υποστηρίζει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «η πατρίδα χρειάζεται αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση ώστε από την επομένη των εκλογών να ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα».

Αναφερόμενος στα θέματα της Ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας δηλώνει στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα και θεμέλιο της δημοκρατίας» και ξεκαθαρίζει ότι εκτός των άλλων «από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της ΝΔ οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης».

Απαντώντας σε ερώτηση για την Τουρκία, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «η Ελλάδα οφείλει να είναι αποφασισμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια. Πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, με ρεαλισμό, στιβαρότητα και πατριωτισμό. Φιλοδοξούμε να έχουμε ειρηνικές σχέσεις με τους γείτονές μας. Έχοντας βέβαια εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, αλλά και στις ισχυρές συμμαχίες μας».

«Βασικές αρχές της διακυβέρνησής μας θα είναι η υπευθυνότητα, η αξιοπιστία και η θεσμικότητα. Το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, οφείλει να διερευνά τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο. Εάν και εφόσον προκύψει οτιδήποτε, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστευόμαστε», ανέφερε ακόμη στη συνέντευξή του, ενώ για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ώστε να ορίσει η νέα κυβέρνηση τα πρόσωπα που θα επιλέξει, σημείωσε: «Είναι αρχή μου να μη σχολιάζω αποφάσεις του ΠτΔ. Τιμώ και προστατεύω τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από το ίδιο μας το πολίτευμα».