Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και την επερχόμενη εκλογική καταστροφή, ο Αλέξης Τσίπρας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ -από τα οποία εξαρτάται λίγο πολύ και το δικό του μέλλον- επιχείρησε στη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη να ανατρέψει την εικόνα που έχουν διαμορφώσει οι πολίτες για την πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμά του, ενώ επιχείρησε να προσεταιριστεί τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Επίθεση «φιλίας» στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, επανέλαβε ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας για να το συνδυάσει με το ΚΙΝΑΛ και τους ψηφοφόρους του. Απευθυνόμενος σε αυτούς επισήμανε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη και άρα εντολή διακυβέρνησης στην ακραία νεοφιλελεύθερη Δεξιά.

Απευθύνομαι στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους καλώ να προχωρήσουμε όλοι μαζί, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: Σας καλώ να βάλετε ένα λιθαράκι για την αποφασιστική ανατροπή, για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με μία ψήφο. Γιατί με μία ψήφο νίκη σημαίνει ότι την αμέσως επόμενη μέρα θα έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Θέλουν δεν θέλουν θα συνεργαστούν μαζί μας όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. Αλλιώς θα έρθει η παλινόρθωση με τις δυνάμεις της Δεξιάς, γιατί αυτό σημαίνει η νίκη της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συστρατευθούν μαζί του και απευθύνθηκε σε όλους «τους δημοκράτες και προοδευτικούς όλων των αποχρώσεων και όλων των γενεών» όπως είπε.

Ολόκληρη η ομιλία στη Θεσσαλονίκη: