Με ευθείες βολές κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα «καρφιά» για τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Οπως είπε, ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. «Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές.

«Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει στο συρτάρι του «προγραμματικούς» σκελετούς, τους οποίους άθελά του ο ίδιος έχει κάνει γνωστούς. «Γι’ αυτό και οι επικοινωνιολόγοι του, του είπαν να μην πάει σε debate. Υπάρχει η αίσθηση ότι αν αύριο εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης δεν θα την κατηγορήσει κανένας αν θα εφαρμόσει το 1 προς 5 στο δημόσιο, αν πάει σε απολύσεις, αν κόψει συντάξεις, αν εφαρμόσει την 7μερη εργασία. Αυτά τα έχει πει, για τον κόσμο είναι γνωστά…».

«Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η ΝΔ δεν διέψευσε το σχέδιο της για πιστοληπτική γραμμή και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να δώσει σε ιδιώτες την επικουρική ασφάλιση. Στην συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς από τον Κώστα Καραμανλή έως τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τους ότι άφησαν τεράστια ελλείμματα, ενώ εκείνος αφήνει πλεόνασμα και είπε ότι το 83% των φόρων επιβλήθηκαν την περίοδο Σαμαρά.

.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019