Εως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται – με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά – η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε 14 περιφερειακές ενότητες σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 2708) αφορά όλες τις περιοχές όπου η προβλεπόμενη εξάμηνη προθεσμία (τρεις συν τρεις μήνες) λήγει μέσα στον Ιούλιο. Από εκεί και πέρα, αν θα δοθεί ή όχι νέα παράταση (με βάση την τελευταία νομοθετική ρύθμιση όπου με απόφαση του αρμόδιου υπουργού μπορεί να δοθεί maximum παράταση έως έξι μήνες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής) είναι θέμα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Με βάση τα όσα προβλέπονται, παράταση δίνεται:

Πρώτον, στις περιοχές όπου το εξάμηνο (για τους κατοίκους εσωτερικού) λήγει την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου.
Αυτές ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλίας και Αιτωλοακαρνανίας (Δυτική Ελλάδα) και πρόκειται για τους προκαποδιστριακούς δήμους Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων, Νεάπολης και Παραβόλας και τις κοινότητες Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου. Επιπλέον, δίνεται παράταση στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου δεν έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής η συλλογή δηλώσεων.

-Γιατί πρέπει οι ιδιοκτήτες να κάνουν εγκαίρως τις  δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους;

-Γιατί έχουν μπλοκάρει οι συμβάσεις που περιλαμβάνει ο νυν προγραμματισμός του προγράμματος κτηματογράφησης;

-Ποια είναι η δυσκολία του τελευταίου προγράμματος κτηματογράφησης;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για 14 περιφερειακές ενότητες