• Αναζήτηση
 • S-400: Συμβιβαστκή λύση ώστε να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις, ψάχνει ο Ερντογάν

  Ο Ερντογάν εξετάζει μία νέα φόρμουλα για τη χρήση των S-400, ώστε να αποφύγει πιθανές αμερικανικές κυρώσεις.

  Σε μία συμβιβαστική λύση φαίνεται ότι προσφεύγει ο Ερντογάν όσον αφορά στους ρωσικούς S-400, με πρόθεση να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις.

  Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, μία νέα φόρμουλα εναντίων των αμερικανικών κυρώσεων για τη χρήση των S-400, οι οποίοι θα παραδοθούν εντός 10 ημερών, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Μέσω της λεγόμενης «ειρηνικής εγκατάστασης» των πυραύλων, αυτοί θα είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, αλλά ουσιαστικά θα ενεργοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις αυξημένων περιφερειακών απειλών ή πολέμου.

  «Η φόρμουλα η οποία ονομάζεται ειρηνική εγκατάσταση έχει στόχο να βρεθεί η μέση λύση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Με τον τρόπο αυτό οι S-400 θα είναι σε ετοιμότητα, όπως τα πυραυλικά συστήματα τα ραντάρ. Όμως δεν θα λειτουργούν εκτός από κάποιες ασκήσεις και την συντήρηση τους», σημειώνει το ρεπορτάζ του NTV.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στην Οσάκα, όπου είχαν μία ιδιαίτερα φιλική συζήτηση. Επιρρίπτοντας ευθύνες στον Μπ. Ομπάμα για την αγορά των ρωσικών πυραύλων (και γιατί δεν επέλεξαν το αμερικανικό σύστημα Patriott) ο πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε πιο διαλλακτικός στο ζήτημα των αμερικανικών κυρώσεων.

  Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία παραμένει ακόμα ανοιχτό.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk