Η ΠΟΕΔΗΝ: «Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του για το Μάτι»

Οργή έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ σχετικά με τους νεκρούς στο Μάτι. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κρυφτούλι» του πρωθυπουργού και προχωρά σε «υπενθύμιση των τραγικών γεγονότων».

Οργή έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ σχετικά με τους νεκρούς στο Μάτι. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κρυφτούλι» του πρωθυπουργού και προχωρά σε «υπενθύμιση των τραγικών γεγονότων».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει:

«Πλησιάζει ένας χρόνος από την τραγική νύκτα της φωτιάς στο ΜΑΤΙ. Ακόμη και τώρα ο κος Τσίπρας παίζει το κρυφτούλι με τους 100 νεκρούς. Για να εκθειάζει τον Πολάκη ο Τσίπρας για το μπάχαλο στην υγεία «έχει λερωμένη τη φωλιά του».

Για υπενθύμιση των τραγικών γεγονότων:
Στις 20:41 δόθηκε η πρώτη κλήση από την Πυροσβεστική στο ΕΚΑΒ για νεκρό.
Η πρώτη καταχώριση για νεκρό στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ γίνεται στις 21.33 και έχει ως εξής: «Κλήση στον συντονιστή του ΕΚΑΒ, που πηγαίνουν να παραλάβουν νεκρό στον Νέο Βουτζά».

Στις 22.15 ο υπάλληλος βάρδιας σημειώνει: «Δεύτερος νεκρός στον Νέο Βουτζά, ενημέρωση από ΕΚΑΒ».

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τους πρώτους τέσσερις νεκρούς από τις 21:50 μέχρι τις 22:30.

Είχε ήδη ενεργοποιηθεί το «Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών» και στην συνέχεια η «Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών» η οποία έχει ως αποστολή τη διακρίβωση της φυσικής και νομικής ταυτότητας των θανόντων από μαζικές καταστροφές στις περιπτώσεις που ο αριθμός τους προσεγγίζει ή υπερβαίνει τους τριάντα (30).

Στις 22:40 ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ σε ηλεκτρονική σελίδα μιλάει για 1 νεκρό και 25 διακομισθέντες τραυματίες εκ των οποίων οι 6 τραυματίες είναι διασωληνωμένοι.

Στις 23:15 μ.μ. στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ καταχωρείται το εξής: «Κλήση στο ΕΚΑΒ που αναφέρει ότι μεταφέρει δύο ξένους νεκρούς από Ραφήνα προς Ευαγγελισμό».

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο νεκροί απανθρακωμένοι από τη φωτιά στο ΜΑΤΙ πριν ξεκινήσει το συντονιστικό. Το Νοσοκομείο έλαβε ειδοποίηση ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί από τη φωτιά και να ετοιμάσει νεκροθάλαμο να τους υποδεχθεί.

Στο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ από τις 22:00 υπήρχε νεκρό παιδάκι από την πυρκαγιά.

Η κυβερνητική σύσκεψη ξεκίνησε στις 23:30 το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας». Μέχρι εκείνη την ώρα είχαν πιστοποιηθεί 3 νεκροί (από τους 4 που είχε μεταφέρει το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία). Επίσης γνώριζαν τι συμβαίνει στο Σισμανόγλειο καθ’ ότι ο Διοικητής μας έλεγε ότι ενημερώνει συνεχώς την πολιτική ηγεσία. Ο Αν. Υπουργός Υγείας κος Πολάκης γνώριζε τα πάντα. Συμμετείχε και στην αρχική σύσκεψη η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα αλλά και στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό.

Αν υποθέσουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή νύξη για νεκρούς καθώς όπως είπε δεν τον ενημέρωσαν οι υπουργοί, τότε την ευθύνη της μη ενημέρωσης την έχει σίγουρα ο Π. Πολάκης καθώς γνώριζε ήδη για τους νεκρούς. Μάλιστα είχε δώσει την εντολή στο ΕΚΑΒ να μην μεταφέρει πλέον νεκρούς και να δώσει όλο το βάρος του στην παροχή προνοσοκομειακής και ιατρικής φροντίδας στους δεκάδες βαριά τραυματίες.

Επίσης είχε πλήρη ενημέρωση για τους νεκρούς που μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Γι’ αυτό εξάλλου έδωσε εντολή μέσω του ΕΚΕΠΥ για το άνοιγμα του νεκροθαλάμου στο Σισμανόγλειο.

Για να μην τολμάει να επιρρίψει ευθύνες ο Πρωθυπουργός στον Πολάκη και να τον εκθειάζει για άλλη μία φορά στη χθεσινή συνέντευξη για το «μπάχαλο» στα Νοσοκομεία, σημαίνει ότι ενημερώθηκε από τον Πολάκη και κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Ο «διασώστης» Αλέξης Εδώ και μέρες «σερνόταν» στα υπουργικά γραφεία η φήμη ενός επερχόμενου ριζικού, αυτή τη φορά, ανασχηματισμού,... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk