Αδυναμία στα ακριβά και επώνυμα ρολόγια είχε σπείρα αλλοδαπών που με ταχυδακτυλουργικό τρόπο αφαιρούσαν από πλούσιους τουρίστες στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα από την Αστυνομία και την Τρίτη το πρωί συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί (τρεις Γάλλοι και ένας Γαλλοαλγερινός) ηλικίας 27, 28, 30 και 33 ετών. Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή είχε συλληφθεί ένα ακόμα μέλος της σπείρας, ένας 32χρονος Γαλλοαλγερινός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δύο από τους δράστες (30 και 33 ετών) συνελλήφθησαν το πρωί της Τρίτης στη Χώρα Μυκόνου αφού είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και επιχείρησαν να αφαιρέσουν ρολόι χειρός από πεζό αλλοδαπό.

Μετά τη σύλληψη των δυο δραστών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα καταλύματα διαμονής τους και ακολούθησαν προανακριτικές ενέργειες κατά τις οποίες εντοπίστηκαν άλλοι δυο συνεργοί τους (ο 27χρονος με τον 28χρονο) στο αεροδρόμιο της Θήρας, όπου είχαν μεταβεί από τη Μύκονο, έχοντας σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συλληφθέντες που ειδικεύονταν συστηματικά στην αρπάγη επώνυμων πολυτελών ρολογιών, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν καταφέρει να κλέψουν τουλάχιστον 7 ακριβά ρολόγια στη Μύκονο.

Ο τρόπος δράσης

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους ενώ παρουσίαζαν διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση. Εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας Μυκόνου, κατά την επιστροφή τους από χώρους διασκέδασης και εφάρμοζαν τη μέθοδο της απασχόλησης προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα. Φρόντιζαν για την άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε συνεργούς τους, ενώ για τη διαφυγή τους στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν τους αερολιμένες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και αντίσταση. Αναμένεται να οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.