«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει Έλληνας που θα ήθελε να μπει η χώρα ξανά σε περιπέτειες» σημειώνει σε συνέντευξή του στο in.gr ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Χάρης Θεοχάρης ενώ αναφερόμενος στις προτεραιότητες του κόμματος μετά την 7η Ιουλίου, μίλησε για την ανάγκη άμεσης κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει ακόμη ότι εάν ο κόσμος εμπιστευτεί τη ΝΔ και δώσει ισχυρή εντολή, η νέα κυβέρνηση θα δώσει οριστικό τέλος στην οπισθοδρόμηση και τη μιζέρια. Αυτό θα γίνει, σημειώνει, και με τη μείωση της υπερφολόγησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Τώρα που πλησιάζουμε στην κρίσιμη ημέρα των εκλογών διαπιστώνουμε μία μείωση των εντάσεων… Ήταν διαφορετικό το κλίμα πριν από τις ευρωεκλογές.

Έχετε δίκιο. Αλλά αυτή η τακτική είναι συνειδητή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Θα ήταν έτσι η κατάσταση και πριν από τις ευρωεκλογές. Όμως τότε το κλίμα πολώθηκε από την κυβέρνηση. Και φυσικά οφείλαμε να απαντήσουμε. Σήμερα πλέον η επιλογή είναι σταθερή για μας. Συνομιλούμε με την κοινωνία και όχι με τον κ. Τσίπρα. Διότι η κοινωνία έχει τα προβλήματά της και από εμάς περιμένει να δώσουμε λύσεις, άρα σε αυτήν απευθυνόμαστε και εξηγούμε. Προσπαθούμε να λύσουμε όλες τις απορίες. Ακόμη και τις πιο μικρές. Διότι έτσι μόνον θα γίνει απολύτως κατανοητό το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα που είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να συμπεριλάβει όλους τους πολίτες. Μηδενός εξαιρουμένου.

Ποιo είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Απλή η απάντηση. Οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ζητάμε την ψήφο των συμπολιτών μας διότι στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει για την πατρίδα μας μία νέα πιο φωτεινή εποχή. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ‘Έλληνας που θα ήθελε να μπει η χώρα ξανά σε νέες περιπέτειες. Γι αυτό και καλούμε όλους να προσέλθουν στις κάλπες. Έχω την πεποίθηση ότι με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι θα γιορτάσουμε όλοι, όπως αρμόζει σε Έλληνες, τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία το 2021.

Είστε έτοιμοι για την πρώτη μέρα στην περίπτωση που την Κυριακή στεφθείτε νικητές με αυτοδυναμία;

Απολύτως. Το πολίτευμα μας είναι κοινοβουλευτικό. Άρα την επομένη ορκίζεται πρωθυπουργός, την μεθεπομένη η κυβέρνηση. Αμέσως λοιπόν από την πρώτη μέρα αρχίζει η δουλειά. Και πρέπει να γίνουν και να αλλάξουν πολλά. Όχι γιατί τα υποσχεθήκαμε, αλλά διότι πρέπει. Ώστε να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδος. Ώστε ο Έλληνας να χαίρεται που περπατάει στους δρόμους των ελληνικών πόλεων. Ώστε τα χαμόγελα της αισιοδοξίας να επιστρέψουν.

Ποιο είναι το πρώτο που θεωρείτε απαραίτητο να γίνει;

Είναι πολλά. Θα μείνω σε αυτό που πρόσφατα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ότι από τους πρώτους νόμους θα είναι το άσυλο. Ξέρετε θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της ασφάλειας. Λοιπόν αυτό το θέμα με το μπάχαλο στα Πανεπιστήμια θα τελειώσει. Άλλωστε κατά την άποψή μου με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη χειρότερη που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, κλείνει οριστικά και ο περιβόητος κύκλος της μεταπολίτευσης. Λοιπόν στο άσυλο έτσι όπως το γνωρίσαμε θα δοθεί ένα τέλος. Τέλος στην ανομία. Τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα θα μεταβληθούν όπως σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Καθαροί χώροι, χώροι όπου θα χαίρεται ο σπουδαστής να κάθεται για να μορφωθεί.

Ασφάλεια όμως δε σημαίνει μόνο Πανεπιστήμια.

Σωστά. Στο ζήτημα της γενικότερης ασφάλειας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να νιώθουν ασφαλείς όταν αποφασίσουν να κάνουν μια βόλτα στις γειτονιές τους. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν γι αυτές τις περιπτώσεις όπως για παράδειγμα η ταχύτατη επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας και η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με πρόσληψη αστυνομικών. Στα θέματα ασφαλείας εντάσσεται και η αναθεώρηση της πολιτικής του μεταναστευτικού με την αποτελεσματική φύλαξη συνόρων, την γρήγορη παροχή ασύλου σε εκείνους που πράγματι δικαιούνται και την επίσης άμεση επιστροφή στις χώρες τους όσων δε δικαιούνται.

Έχετε δώσει πολλές ελπίδες με όσα έχετε πει για τις μειώσεις φόρων. Μήπως αποδειχθούν φρούδες;

Κάθε άλλο. Ελπίζω ότι ο καθένας έχει αντιληφθεί ότι η ισχυρή ανάπτυξη είναι η μόνη λύση που έχουμε σαν χώρα για να πάμε μπροστά. Να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στην οπισθοδρόμηση και στη μιζέρια. Αυτό λοιπόν επιτυγχάνεται και με τη μείωση της υπερφορολόγησης. Τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για άλλο, εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απομύζησε τη μεσαία τάξη απλά και μόνον για να δίνει επιδόματα. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτή την πρακτική. Και φυσικά επειδή πολλά λέγονται και γράφονται δεν πρόκειται να κόψουμε επιδόματα. Τα ψέματα που διακινούνται επί του θέματος αυτού είναι ασύστολα.

Μειώνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις πιστεύετε πράγματι ότι οι επιχειρηματίες θα σεβαστούν τα εργασιακά δικαιώματα ή θα βάλουν τα χρήματα στην τσέπη;

Δεν είμαστε στην εποχή του Γαλλικού Διαφωτισμού αλλά η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ κράτους, επιχειρηματιών κι εργαζομένων. Εφόσον λοιπόν το κράτος θα προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον ανάπτυξης της επιχείρησης ζητεί και από την επιχείρηση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους. Και όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνησή μας θα είναι αμείλικτη στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.