Τις μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία της Ευρώπης, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, σχολίασε μέσα από την εκπομπή One Direct η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχε την Τετάρτη συνάντηση με την νέα επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ωστόσο από τη συνάντηση αυτή κανείς δεν έγινε σοφότερος.

«Παρουσίασε το βιογραφικό της, όμως δεν μας έδωσε απαντήσεις, ούτε τις βασικές κατευθύνσεις της Κομισιόν» τόνισε σε αυτό το πλαίσιο. Επίσης, η κ. Σπυράκη μετέφερε και την άποψη της κ. Φον ντερ Λάιεν «ότι έχει μεγαλύτερη σημασία να στέλνουμε μήνυμα στις χώρες ότι έχει να προσέχουν οι ίδιες τα δημόσια οικονομικά τους, ώστε να μην καταλήγει γη Ευρώπη να τους καλύπτει στις δύσκολες ώρες».

Αναφέρθηκε, δε, στις έντονες αντιδράσεις που είχε το ΕΛΚ στην υποψηφιότητα Τίμερμανς, λέγοντας «άμα είναι να κερδίζουμε τις εκλογές και να παίρνει ο δεύτερος την πιο ισχυρή θέση, τότε ας τις χάσουμε».

Είπε μάλιστα, πως ο θεσμός του κορυφαίου υποψηφίου, γνωστός ως spitzenkandidat, «είναι νεκρός». Τέλος, κατέστησε σαφές πως το κλίμα γύρω από την απόφαση να μην είναι ο Βέμπερ νέος επικεφαλής της Κομισιόν δεν είναι καλό, ωστόσο «δεν έχει βρεθεί εναλλακτική διαδικασία».

 

 

Πηγή: onetv.gr