Για την πορεία του από την δημοσιογραφία στην πολιτική, για τα όσα συνέβησαν στο Βουκουρέστι, αλλά και για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο υποψήφιος με το κόμμα, Θεόδωρος Ρουσόπουλος μέσα από την εκπομπή One Talk.

Αναφορικά με την επιστολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Τζορτζ Μπους που αφορούσε τα Σκόπια, η οποία ήρθε και πάλι την επικαιρότητα υπογράμμισε πως ο πρώην πρωθυπουργός «συζήτησε όλες τις προτάσεις, ακόμα και εκείνες που στο μυαλό του είχε απορρίψει».

«Όταν αναλάβαμε κυβέρνηση είχαμε ένα σωρό αναγνωρίσεις με το όνομα ‘’Μακεδονία’’. Τότε είπαμε, ‘’ελάτε να συζητήσουμε τα πάντα’’. Γιατί το κάναμε αυτό; Για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι στη διπλωματία συζητάς τα πάντα.

Ο δεύτερος είναι ότι τα Σκόπια ξεγυμνώθηκαν γιατί αρνήθηκαν να συζητήσουν αυτά τα μέρη» συμπλήρωσε και εξήγησε: «Πήγαμε λοιπόν και από κει που είχαμε χάσει όλο το παιχνίδι, εν τέλει δείξαμε ότι ο αντίπαλος έχει αλυτρωτικές διαθέσεις και έτσι πήγαμε στο Βουκουρέστι με τις αλυτρωτικές προθέσεις του αντιπάλου μας, αναδείξαμε το θέμα και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση Καραμανλή άσκησε Βέτο στο Βουκουρέστι απάντησε αρνητικά και διευκρίνισε ότι «απειλήσαμε με βέτο». «Είπαμε ότι αν θελήσετε να βάλετε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, θα ασκήσουμε Βέτο» εξήγησε.

Μάλιστα, σε μια ευθεία βολή κατά της κυβέρνησης και των φιλικών σε αυτή Μέσων αναρωτήθηκε «γιατί δεν βγάζουν και την επιστολή Καραμανλή σε όλους τους ηγέτες, δυο μέρες πριν το Βουκουρέστι; Σας λέω ξεκάθαρα πως τους έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε να μπει αυτή η χώρα στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία». Αναφορικά με την επίθεση που επιχειρεί το κυβερνών κόμμα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή απάντησε πως δεν σιώπησε στα μείζονα θέματα.

«Οι ηγέτες κρίνονται από την ιστορία και στις κρίσιμες στιγμές ο Καραμανλής μίλησε» συμπλήρωσε. Στη συνέχεια έκανε λόγο για «προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τη ΝΔ» η οποία ωστόσο «δεν πέτυχε». «Προσπάθησε να αναβιώσει ένα παλιό δίπολο από άλλη δεκαετία, αυτό ανάμεσα σε Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς» είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να χτυπήσει τη ΝΔ στο Μακεδονικό, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας προς τους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, με χιουμοριστικό τόνο είπε πως «μόνο τους δράκους της Ντενέρις δεν μας είπαν ότι θα φέρουμε να φάμε τους δημοσίους υπαλλήλους, ή να φέρουμε τον Αρμαγεδδώνα που μας κατηγορεί ότι ετοιμάζουμε» κάνοντας αναφορά στη διάσημη σειρά, Game Of Thrones.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να απολύσουμε» είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε «υπάρχει ανάγκη αναδιανομής, αλλά και αξιολόγησης». Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει κρυφό πρόγραμμα στο ασφαλιστικό, είπε πως «έχουμε μιλήσει για το ασφαλιστικό. Υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμά μας στο διαδίκτυο.

Το έχουμε πει τόσες πολλές φορές που ανησυχώ αν δεν το έχετε ακούσει» κατέληξε. Χαρακτήρισε, δε, αδιανόητο που ο πρωθυπουργός άφησε την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και γύρισε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία «δεδομένων των αποφάσεων που λαμβάνονταν εκεί».

«Καλώς ο Μητσοτάκης ανέδειξε την απουσία Τσίπρα από την Σύνοδο Κορυφής» κατέληξε. Τέλος αναφερόμενος στο άλμα του από την δημοσιογραφία στην πολιτική εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν μπορεί να ξαναγυρίσει αφού «θα είμαι ιδεολογικά τοποθετημένος».

 

 

Πηγή: onetv.gr