«Στις ευρωπαϊκές εκλογές οι Πράσινοι αύξησαν σημαντικά το ποσοστό τους και τώρα διεκδικούν ανώτερες θέσεις: αύριο, Τετάρτη, εκλέγεται νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και όπως ανακοίνωσαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, το κόμμα της 37χρονης Σκα Κέλερ, θα την προτείνουν για την Προεδρία» αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel online.

Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Θέλω να καταστήσω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιο δημοκρατικό, πιο ανοιχτό και πιο διαφανές».

«Το νεοεκλεγμένο Κοινοβούλιο θα συνέλθει στο Στρασβούργο πρώτη φορά σήμερα. Μία μέρα μετά θα εκλεγεί ο διάδοχος του απερχόμενου Προέδρου, Αντόνιο Ταγιάνι. Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο βέλγος Φιλελεύθερος Γκι Φερχόφστατ και ο ιταλός Σοσιαλιστής Ρομπέρτο Γκουαρνιέρι».

Το Spiegel online σημειώνει επίσης ότι «οι Πράσινοι σημείωσαν σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές εκλογές στα τέλη Μαΐου και είναι τέταρτοι στο νέο κοινοβούλιο με 75 έδρες. Η Κέλερ ήταν συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο, μαζί με το βέλγο Φιλίπ Λάμπερτς. Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές θα διατηρήσουν και οι δύο το αξίωμά τους».

Τέλος, το Spiegel online αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα μία γερμανίδα πολιτικός προτίθεται να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό αξίωμα. Θα ήθελα να είμαι υποψήφια Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε η πρώην ομοσπονδιακή Υπουργός Δικαιοσύνης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις ευρωεκλογές, Καταρίνα Μπάρλεϊ, στην οικονομική ιστοσελίδα Business Insider».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)