• Αναζήτηση
 • Ρωσία: Πιθανή η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

  Σε περίπτωση που παρατηρηθεί έλλειψη στην αγορά

  Οι χώρες του ОПЕК+ μπορούν να αποφασίσουν να αυξήσουν τις ποσοστώσεις στην παραγωγή πετρελαίου σε περίπτωση που παρατηρηθεί έλλειψη στην αγορά πετρελαίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

  Ο Νόβακ επικαλέστηκε μάλιστα την περίοδο του δεύτερου εξαμήνου του 2018, λέγοντας ότι τότε, όταν η προσφορά στην αγορά πετρελαίου ήταν ανεπαρκής, λήφθηκε η απόφαση να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου, η οποία «λειτούργησε πολύ θετικά» με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ένα «έλλειμμα» στην αγορά.

  Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησαν να παραταθούν οι μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου έως τον Μάρτιο του 2020 σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την τιμή του αργού καθώς η παγκόσμια οικονομία εξασθενεί και η αμερικανική παραγωγή αυξάνεται.

  Η συμμαχία αυτή, γνωστή ως ΟΠΕΚ+, μειώνει την παραγωγή του πετρελαίου από το 2017 προκειμένου να ανακόψει την πτώση των τιμών εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ, μια χώρα που έχει ξεπεράσει τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία και είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.

  Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters-AFP

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk